Wednesday, June 17, 2009

Blaming

Salam

Memang begitu..
sejak kecil,
mak akan kata..."kita yang salah kot.."

Kalau aku mengadu atau cerita cikgu marah,
mak akan cakap"..kita tu yang salah.."

Maka sampai besar pun,
Setiap kali apa-apa yang tak kena,
aku selalu berfikir.."aku kot yang salah..." @ "..takpa, mungkin salah aku.."
sebelum aku salahkan yang lain,
tak kira keadaan atau orang.

In a way it isn't good,
I always can't stop blaming myself.
In another way it's good,
I'm not blaming people at the first place.

Hana, always reflect yourself before you blame others.


3 comments:

nur said...

sy suka utk kata sy pon sameee,suka blame diri sndiri in the first place.eyh yeke?huhu

|| CH || said...

bila sesuatu tak btul, either kita atau org laen yg slh..tp if trg2 dia yg slh,i'm not going to blame myself..dulu mgkn prnh jd org yg akan slalu slhkn dr sndr,until 1 hari sy sedar, smpi bila nk mcm ni?people are taking advantage bila sy slalu jd org yg slalu slhkn dr sndr.so sy mula brfikir, dan bila apa2 berlaku,akan fikir btul2 sblm nk slhkn dr sndr or other people.

ok,xtau apa yg kita tulis.i'm tired.

twin sisters (Hana Hani) said...

Kak Nad,
maybe..for the loved one :p

CH,
I'm tired of blaming myself all the time too, but I always tell myself, maybe Ive done mistake that I don't realize, but people can still be patient with me, so I assume it as a punishment..[sabrun jameel]

(but im not so sure what ure tired of ; get well soon dear, dari semalam macam ada sesuatu..hihi)

:) wassalam