Tuesday, June 2, 2009

she is something -cik-

Salam

This is me,

the busier I am, the more chances to get stuck to stuff like blogger, fb etc..:p
*but I have deactivate the fb for the second time..so dangerous since exams tak lama lagi*

I don't know,
each time I look at cik's "faces", gaya dan sebagainya..it makes me lough..
~the only daughter yang has more tendency to camera
*ok, maybe kena tambah sorang lagi..kakakku yang gedix..heee*

*I wish, I can pinch dekcik....lepas tu dekcik menangis..hehe..saat kemenangan bagi aku sebagai seorang kakak*












*isk, anak sape ni*





*oh, patutlah semua gambar tak tunjuk gigi,
cuma ada satu gambar kantoi nampak gigi..hehe..gigi2 buruk yang masih belum luruh :p
cemana agaknya wajah dekcik sekarang..
dengar khabar dah tumbuh gigi baru..

*dekcik sangat suka perhatikan orang..

yang tak tahan sekali,
waktu pi bank dengan cik,
cik keep looking at this one makcik,
and suddenly she whispered to me;
"kak ana, tumit makcik tu pecah"

:))
aku tertawa lah kat dalam bank tu..
sampai tumit orang pun dia perhatikan..
apalah nak jadi..

selalu balik cerita tentang cikgu-cikgu dia yang cantik di sekolah..
*macam-macam lagilah...walaupun, agak hampes ... sikap tu buat aku ketawa...hey, ure only 7..u know much things! tula, sape suruh kawan dengan kakak-kakak yang dah besar ni;p *

semoga dapat number 1 lagi ;)

Wassalam

6 comments:

~ciK naBiL~ said...

salam..

hana.. akak rasakan.. budak skang memang lebih advance.. lagi2 klo dak tu hidup dengan org yg dewasa2 aje kat umah dia..

mcm anak buah akak..huhuhu.. ya Allah.. ada certain waktu.. gaya dia memang org dewasa la..hahha.. klakar gak bile tgk.. huhuh..

lagi2 part dia sembang.. (umur 3 tahun lebih).. memang pandai wat karangan bercakap..haha..

pandangan diriku yg observe kanak2..hoho..

okeh okeh.. nk merapu la tu..

wassalam..hehe

twin sisters (Hana Hani) said...

haha akak..

bab buat karangan memanglah budak2 skarang xpert jeee....samala ngan adik hana..sbb rajin tengok berita..
last2 ayat dia skema gak macam pembaca brita..;p

btui2, bdk skang xpert smacam je..
bertambah2 lah challenging jadi cikgu ni kan akk? ;p
tambah2 kalau cikgu pon "comey" macam budak2..kna buli lah :p

~ciK naBiL~ said...

haah.. deme memang expert semacam je.. takut gak akak tgk.. budak sekolah rendah gi tu..

dahle kite2 ni.. akak prefer sebut.. tak brape nk tinggi.. takmo yg word satu gi tu..huhuh..

size doesnt matter bak kata cerita godzilla... haha..

inshaAllah ok.. kita masih muda..hahaha.. memang muda pun kan..hehe

nanti inshaAllah ade satu entry akak ..dalam porses... akak cerita pasai budak skolah rendah masa akak wat penglaman berasakan sekolah seminggu kat sekolah rendah kat sini.. nk tergelak klo ingt balik pengalaman tu..

terharu pun ada.. semua bercampur baur lah..haha..

uish .. adik hana dah tgk berita umur mcm tu.. memang advance placement tu.. haha.. ntah ntah ikut dialog karam singh walia ..haha.. ada peribahasa..hahah..

tgk study week kan..?

all the best hana n semua..

semoga dipermudahkan..inshaallah amin..

maaf salah silap.

twin sisters (Hana Hani) said...

yea studi week yg x brapa nak stadi..hehehehehe...


crite la akk..
hana pun pnah ngajaq skolah rendah 3 hari je waktu summer haritu..
even 3 hari pun..sangatttt meletihkan...haisshh..baru ku tahu susahnye nak control budak2...tambah2 bdak2 yg xmo blajar sgt..dok blakang main sambil tengok mesin padi kat luaaq..wuehehehe..
x larat nak paksa,
last2 biar je deme,
sape nak blajar smua hana ajak pi depan,
yg xmo blajar nak main2 biar je kat blakang,
tapi kalau bising kena cubit + catat nama==>hantar kat guru besaq..HEHEHEHEHE...sronok kan jadi cikgu yg berkuasa:p

SyuD said...

Hehe, gues u're supose to b proud of her for havin a gud skil of observin.
One of the 12 scientific skils she suppose to master to b a gud science students (haha, masuk bab edu sikit no...) ;p

Btw, m in pghelih now!
Slalu jugakla nampak ur Wira kat roundabout... =)

nur said...

haha,so cute lah:D

tetibe sy rasa dekcik awk tu iras ngan muka kazen sy.sy mesti jumpe die nantiiiiii.cepat balik,nak gi perlis lagi~~~;p