Wednesday, February 18, 2009

that's not the way it has to be

bismillaah

salam

aku cuba menarik nafas sedalam-dalamnya..
cuba mamanggil perasaan tenang,
supaya akal dapat digunakan dengan baik tanpa pengaruh emosi negatif..

agak terkejut,
dan bercampur gaul dengan rasa agak kecewa, agak keliru, agak 'menyampah' mungkin..
aku cuba ketepikan emo-emo negatif itu..

pantaskah?
pantaskah?
pantaskah seorang lelaki bukan muhrim bersenang-lenang dalam ucapannya dengan seorang wanita?
hati perlu dijaga
hati perlu dijaga
hati perlu dijaga
batas itu sangat mudah dirobohkan,
terlalu mudah!

anda bukan orang biasa,
anda orang yang mengerti,
tolonglah fikir sebelum bertindak...tolonglah!

-kesal-

6 comments:

Hani said...

erm..
ni hang kata kat sapa wei?
huhu..

Hani said...

aku taktau la hang kata kat sapa ni,
cuma aku nk bgtau la,
kalau sapa2 ja buat silap, first of all, kita kena tau yg semua org yg diciptakan Allah adalah manusia biasa dan tak maksum (except his massenger), so, tak telepas dari buat salah dan silap, begitu juga ngan para da'ie, walaubagaimanapun, sekiranya org2 beriman diberi peringatan dan nasihat yang baik, iA mereka akan pulang ke pangkal jalan, Islam adalah agama nasihat, jadi berikanlah nasihat yg baik kpd org2yg hang rasa telah melakukan kesalahan dan kesilapan.
Manusia kena sentiasa diingatkan, insan=lemah.
Sedangkan org2 yg tak dpt nak terima nasihat, maafkanla diorang dan doakanla diorang di samping tak putus asa utk membimbing.

WA.

hana zan said...

BISMILLAAH..SALAM

relax dik, terasa ka??hehe..

it's nothing to do with u or any1 else
it's something to do with me ok

yg baik jadikan teladan yg buruk jadikan sempadan

biasalah tu,
niat jgn kasi gelincir,
nanti rugi..

hana zan said...

ok, 1 question : malu itu lebih berhaq dan lebih layak kepada siapa?

*jawab jgn x jawab n think about it..=p*

Hani said...

malu? kat Allah SWT..
oo..sapa org yg bersenang lenang dlm ucapannya kat hang?
ada org tackle hang ka?
aku terasa sbb (tak leh buka aib)..haha..
insaf da ni..

hana said...

hmm..
pompuan ni tak cun tera mana pon org kaco gak kan.hahaha..

-wat lawak sket d pg hari..
-ketumbit x lega g r even da amik ubat..huhu..sihat sebelum sakit